Naslovnica BiH CZ: Poštuju se mjere samoizolacije

CZ: Poštuju se mjere samoizolacije

561
foto: ilustracija

Mostar — Mjere samoizolacije, izrečene u borbi protiv širenja epidemije koronavirusa, poštuju se, vildjivo je iz jutrošnjeg, redovnog izvještaja za protekla 24 sata Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U opštini Jablanica, izvršena je kontrola lica kojima je određena mjera samoizolacije, a navedene osobe su zatečene na adresi stanovanja uz poštivanje naloženih mjera, navodi se.

Pripadnici Polciijske stanice (PS) Prozor Rama izvršili su juče provjeru za 41 osobu kojima je izrečena mjera samoizolacije i utvrdili da sve osobe poštuju izrečenu mjeru.

Tokom dana prijavljeno je 19 osoba koje su stigle iz inostranstva, te će za njih biti izrečene zdravstvena mjera samoizolacije. Ukupan broj pristiglih osoba iz inostranstva na području opštine Prozor je 256. Također u toku proteklog dana 7 osoba prijavilo je boravak na području te opštine, a koje imaju prebivalište u drugim opštinama u BiH.

U Jablanici je, kako se navodi u izvještaju CZ-a, izvršeno pranje i dezinfekcija ulica koje su vršili vatrogasci i JKP „Jablanica“ d.d. u selima Glodnica, Žuglići, Šabančići, Mrakovo, Brgulići, Rodići i Krstac.

Određen je izolatorij u objektu Dom Samaca, čiji je vlasnik podružnica Hidroelektrane na Neretvi Jablanica, a koji će služiti za smještaj pacijenata koji nemaju uslove za kućni tretman.

U opštini Neum, u kontaktu sa Domom zdravlja Neum, izdata su 3 nova rješenja o samoizolaciji, a za 4 osobe je rješenje isteklo, navodi se u biltenu OC-a CZ-e HNK-a.

(StarMo)