Naslovnica Život CZ: Pojačana provjera na graničnim prelazima

CZ: Pojačana provjera na graničnim prelazima

280
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Na glavnim putnim pravcima saobraćaj teče bez zastoja i posebnih ograničenja, javljaju jutros iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a, pozivajući se na Auto moto savez u BiH.

Dionicama koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja na kolovoz.

“Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima”, navodi se u izvještaju.

Na dionicama puteva gdje su u toku radovi, saobraća se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Sporije odvijanje saobraćaja, zbog radova, očekivati je na putu M-6, masline-Stolac, te na putu M-17, na dionicama Mostar-Jablanica i Buna-Tasovčići.

Zbog radova na putu R-425a Tromeđa-Zvirovići, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok se promet putničkih vozila obustavlja povremeno.

Pojačana je provjera na graničnim prelazima, pa su moguća duža čekanja.

Zbog koronavirusa granični prelazi sa Srbijom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila.

Granični prelazi prema Hrvatskoj za državljane Bosne i Hercegovine su otvoreni i na njima se vrši detaljna kontrola putnika i robe. Izuzetak su oni putnici koji su u zadnjih 14 dana boravili na teritoriji visoko rizičnih zemalja (Kina, Iran, Italija, Južna Koreja), kao i zemalja: Japan, Singapur, Malezija, Bahrein, Njemačka, Francuska, Švicarska, Španija, Austrija, Engleska, Nizozemska, Švedska i područje Bela Krajina u Sloveniji. Oni će biti zadržani u 14-dnevnoj izolaciji, navodi se u izvještaju OC-a CZ-e HNK-a.

(StarMo)