Naslovnica Mostar CZ HNK: Vršene provjere samoizolacije; kažnjena starija osoba

CZ HNK: Vršene provjere samoizolacije; kažnjena starija osoba

495
foto: ilustracija

Mostar — I u protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona vršene su provjere da li građani poštuju određene im mjere samoizolacije, izrečene u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa.

Iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a je u petak ujutro saopšteno da je na području Grada Čapljine izvršena provjera samoizolacije 170 osoba. “Svi su zatečeni na navedenim adresama”, navodi se u izvještaju CZ-a i dodaje kako je izdato još 21 rješenje o samoizolaciji.

U protekla 24 sata, na području Policijske stanice (PS) Jablanica zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, nepoštivanjem naredbe o zabrani kretanja osoba starijih od 65 godina, gdje je jednoj osobi izdan prekršajni nalog u iznosu od 500 KM.

Patrole Policije su izvršile kontrole osoba kojima je određena samoizolacija, od strane federalnih i kantonalnih inspekcijskih organa, vezano za pandemiju korona virusa. Navedene osobe su zatečene na adresi stanovanja uz poštivanje naloženih mjera.

U opštini Prozor-Rama, proteklog dana prijavljeno je 16 osoba koje su stigle iz inostranstva, te je za sve izrečena zdravstvena mjera samoizolacije. Ukupan broj evidentiranih lica, pristiglih iz inostransstva do četvrtka u 14 sati u opštini Prozor-Rama je 272.

U kontaktu sa domom zdravlja Neum, potvrđeno je jedno novo rješenje o samoizolaciji. “Svi koji su pod izrečenim mjerama se javljaju dežurnom llekaru i nemaju nikakvih simptoma”, saopšteno je jutros iz OC-a CZ-e HNK-a.

(StarMo)