Naslovnica Mostar CZ: Građani prijavljivali i poslovne objekte

CZ: Građani prijavljivali i poslovne objekte

552

Mostar — U posljednja 24 sata u Operativnom centru civilne zaštite i vatrogastva Hercegovačko-neretvanskog kantona zaprimljene su dvije prijave građana u vezi sa korona virusom (COVID-19), a odnosile su se na poslovne objekte koji se ne pridržavaju mjera o radnom vremenu, saopšteno je iz tog centra.

U jutrošnjem, redovnom izvještaju OC-a CZV-a HNK-a stoji i da se tri starije osobe tražile pomoć volontera za dostavu lijekova i namirnica (hrane). Pomoć im je pružena od strane volontera Udruge Minores.

Devetnaest osoba je prijavilo dolazak u BiH iz drugih zemalja, te su evidentirani, a njihovi podaci su proslijeđeni nadležnim službama.

Na području Čapljine, pet osoba je prijavljeno zbog kršenja samoizolacije.

U opštini Čitluk, jedna osoba se proteklog dana prijavila da se nalazi u samoizolaciji.

Na području opštine Stolac, još uvijek nema pacijenata sumnjivih na koronavirus.

U kontaktu sa Domom zdravlja Neum potvrđeno je da je izdato jedno novo rješenje o samoizolaciji. Svi se uredno javljaju ljekarima i nemaju nikakvih simptoma.

Na području Jablanice, vršeno je pranje i dezinfekcija ulica, putnih pravaca i ostalih površina na području Opštine, prema planu Opštinskog štaba CZ.

Pripadnici Policijske stanice Prozor-Rama izvršili su provjeru 85 osoba kojima je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije, te utvrdili da svi poštuju izrečenu im mjeru. Na području te opštine su, u protekla 24 sata, prijavljene 42 osobe koje su stigle iz inostranstva, kao i iz drugih opština BiH, te će za njih tokom dana biti izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije. Ukupan broj evidentiranih pristiglih osoba iz inostranstva na području opštine Prozor do 14 sati u ponedjeljak je 238, stoji u izvještaju OC-a CZV-a HNK-a.

(StarMo)