Naslovnica Mostar Cvikuju “nije dobar advokat”…opet!

Cvikuju “nije dobar advokat”…opet!

246
foto: arhiva

Mostar — Josip Cvitanović Cviki (47) optužen za ubistvo Marka Radića Make (61) danas je u u nastavku glavnog pretresa u ovom predmetu koji se vodi u Kantonalnom sudu u Mostaru otkazao punomoć, advokatu, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.

Cvitanović je Sudskom vijeću kojim predsjedava Marin Zadrić kazao da “nije zadovoljan dosadašnjom odbranom svog branitelja”, te da će u zakonskom roku dostaviti punomoć advokata koji će ga zastupati u nastavku procesa, a kojeg će, kako je naveo, angažirati njegova porodica – javlja avaz.ba.

Zadrić ga je podsjetio na to da je i ranije imao advokata po službenoj dužnosti, s kojim nije bio zadovoljan, što je Sud uvažio i dodijelio mu novog.

Također, postupajući tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Željo Rezo je zatražio od Sudskog vijeća da se konstatira kako je ovo do sada četvrti branitelj Cvitanovića te kako je „očito da želi odugovlačiti postupak“.

Zadrić je odgovorio kako ne može ad hoc i unaprijed konstatirati da je ovo što optuženik radi odugovlačenje postupka, ali da će Sud to svakako analizirati.

 

(StarMo)