Naslovnica Mostar “Cviki” priznao ubistvo, ali nije otkrio motiv

“Cviki” priznao ubistvo, ali nije otkrio motiv

1407
Josip Cvitanović - Cviki

Mostar — Na saslušanju u Tužilaštvu HNK u povodu ubistva Marka – Make Radića, Josip Cvitanović – Cviki nije naveo motive ubistva, niti je iznosio bilo kakve detalje – javlja avaz.ba, pozivajući se na Cvitanovićevog advokata Mire Volarića.

– Cijelo saslušanje se svelo na vrlo kratku izjavu: Bio je to incident, pucao sam i ubio sam ga, kazao je Volarić.

Cvitanović se i tokom hapšenja žalio na ozljede, a u utorak ga je policija vodila u Centar urgentne medicine (CUM) Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i nakon čega mu je urađen test na koronavirus.

Istražitelji iz Tužilaštva i dalje tragaju za puškom kojom je počinjeno ubistvo, a Cvitanović im je i “zadavao glavobolju”.

Kako saznaje Avaz, Cvitanocić je promijenio priču, te je istražiteljima kazao da oružje nije bacio u Neretvu na području Počitelja, kako im je to ispričao prekjučer, već na lokalitetu Bunskih kanala. Zato su juče bili angažirani ronioci koji su pretraživali taj lokalitet, ali pušku nisu našli.

Sahrana Marka Radića obavljena je u srijedu na groblju Potoci kod Mostara, a nakon što je u mrtvačnici Bijeli Brijeg obavljena obdukcija tijela ubijenog.

(StarMo)