Naslovnica Mostar “Cviki” odbija reći gdje se riješio puške kojom je ubio Radića

“Cviki” odbija reći gdje se riješio puške kojom je ubio Radića

596
Josip Cvitanović - Cviki

Mostar — Više od 20 dana, koliko je proteklo od ubistva osuđenog ratnog zločinca Marka Radića Make (61) u Mostaru, njegov ubica Josip Cvitanović Cviki (46) istražiteljima MUP-a HNK, koji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva provode istragu u ovom slučaju, odbija reći gdje je bacio pušku iz koje je ispalio smrtonosne hice – piše Avaz.ba.

Cvitanović je nedugo nakon hapšenja, istražiteljima rekao da se puške, najvjerovatnije kalašnjikova, oslobodio u Počitelju, dok je iz Mostara nakon ubistva pobjegao prema Čapljini. Nakon što puška nije nađena na mjestu koje im je pokazao, izjavio je da je oružje bacio u rijeku Neretvu, na području Bunskih kanala. I ta informacija se kasnije pokazala kao netačna.

Rezultata nije bilo niti u u potrazi za puškom ni nakon pretresa stana u Mostaru, koji je Cvitanović koristio, kao i objekata njegove porodice na području Čapljine.

U Sektoru kriminalističke policije MUP-a HNK, kako saznaje Avaz, čekaju rezultate brojnih vještačenja, od balističkog do mehanoskopskog. Također, provode se DNK vještačenja tragova izuzetih s lica mjesta, kao i drugih, od onih na odjeći, do automobila koji je Cvitanović koristio.

Tek nakon svih dobivenih rezultata te drugih istražnih radnji, bit će moguće sačiniti optužnicu, čije se podizanje, stoga, ne očekuje prije naredne godine.

 

(StarMo)