Naslovnica Politika Cvijanovićka se “zaigrala”: RS ima dva “Dana pobjede – 9. maj i...

Cvijanovićka se “zaigrala”: RS ima dva “Dana pobjede – 9. maj i 9.januar”!?

143

anja Luka — Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da Republika Srpska “ima, slavi i obilježava dva dana pobjede, a to su 9. maj i 9. januar”.

Cvijanović je rekla da je Republika Srpska stvorena i odbranjena da se stradanja iz Drugog svjetskog rata nikada više ne bi ponovila.

– Dan kada je osnovana Republika Srpska jeste dan pobjede nad oživjelim i nikada do kraja poraženim fašizmom. Nismo im dozvolili da završe ono što su počeli pet decenija ranije. Zahvaljujući Republici Srpskoj ostali smo i opstali na svojim ognjištima. Naša je obaveza da je čuvamo i sačuvamo za generacije koje dolaze. Želimo da njihova budućnost bude manje bremenita od naše prošlosti. Da budu svoji na svome i da zajedno sa drugima žive u miru i slobodi – istakla je Cvijanović.

Ona je naglasila da je srpski narod ustao protiv nacizma i fašizma “onda kada se za to plaćala najskuplja cijena”.

– Stojimo i danas, uvijek spremni da se odupremo ideologijama zla iz prošlosti, ali i sadašnjosti. Kao i svake godine, i ovog 9. maja stojimo ponosno, visoko uzdignutog čela, slaveći slobodu i sjećajući se onih koji su nam tu slobodu podarili – rekla je Cvijanović u Banja Luci na obilježavanju 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom.