Naslovnica BiH Cvijanović “veoma nepovjerljiva” prema CIK-u

Cvijanović “veoma nepovjerljiva” prema CIK-u

223
Željka Cvijanović

Banja Luka — Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je “veoma nepovjerljiva” prema ovom sastavu Centralne izborne komisije zbog načina na koji je izabran, te naglasila da ne vjeruje da su oni sposobni da izborni proces sprovedu u najboljem redu.

– Birate ljude, a da ne prođu konkursnu proceduru nego nakon što dođete izglasate ih u parlamentu gdje ste trebali da dođete u nekom drugom ili trećem koraku. Druga stvar je da smo u situaciji da još nemamo sprovedene rezultate prethodnih izbora, u FBiH imate još uvijek staru Vladu. Dvije godine nakon izbora nije sproveden taj proces, a uskačete sa nekim novim imenovanjima – rekla je Cvijanović za ATV.

S druge strane, dodala je ona, tu je veza koju oni imaju sa određenim političkim subjektima.

– Vi imate predsjednicu komisije koja čvrsto vezana za lidera SDS-a. S druge strane imate čovjeka koji je bio na listama i obavljao određene stranačke funkcije u okviru PDP-a, a vjerujem da je tako i sa Komišćevom Demokratsom frontom. I onda imate nepovjerenje prema takvoj instituciji i nema potrebe da to ne radite na takav način – navela je Cvijanović.

(StarMo)