Naslovnica BiH Cvijanović: Srbija ima pravo…

Cvijanović: Srbija ima pravo…

425
Željka Cvijanović

Banja Luka — Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će na predstojećem sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Srpske “biti razgovarano o pitanjima važnim u nacionalnom i pragmatičnom smislu”.

Ona je naglasila da Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma “ima sva prava da bude izvještavana o onome što se ovdje dešava”.

“Mi ćemo na tom sastanku razmijeniti mišljenja i ne očekujemo da nam neko da magičnu formulu za rješavanje problema, niti bi Vučić to ikada radio, što je i dokazao bezbroj puta” – navela je Cvijanovićeva.

Govoreći o sastanku koji su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i ona nedavno održali sa predsjednicima SDS-a i PDP-a, Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem, ona je rekla da bi ti sastanci trebalo da budu češći bez obzira na političke razlike, jer, kako je naglasila, postoje teme koje su bazični interes i o kojima uvijek treba razgovarati.

“Mi konceptualno imamo sasvim drugačije pristupe u rješavanju određenih pitanja i zbog toga i spadamo u različite politike, ali nas to ne sprečava da sjedimo i pričamo. Malo je izbagatelisan taj sastanak i razgovor i pokušavaju se dobiti neki politički poeni, kako smo predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i ja tražili da oni izađu iz vlasti na nivou BiH. Zašto bih ja to na tom sastanku tražila, to stalno tražim jer su izgubili izbore” – rekla je Cvijanović.

(StraMo)