Naslovnica Politika Cvijanović: Srbi se sa tugom sjećaju etničkog čišćenja sunarodnika iz Hrvatske

Cvijanović: Srbi se sa tugom sjećaju etničkog čišćenja sunarodnika iz Hrvatske

189
Dodik i Cvijanović

Banja Luka — Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas obilježavanju 25 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije.

Ona je poručila da je “naša obaveza da odamo počast žrtvama”.

Cvijanovićeva je istakla da se “Srbi sa tugom sjećaju etničkog čišćenja sunarodnika iz Hrvatske, ali isto tako iskazuju podršku onima koji su našli svoj dom u Republici Srpskoj nakon egzodusa iz zapadne Slavonije 1995. godine” -javlja RTRS.

– Želimo da pokažemo solidarnost i da smo dio istog društva i ukažemo na sve nepravde. Naša je obaveza da pričamo o zločinima, pogotovo o onima o kojima svijet ne želi da govori, a ovo je jedan od takvih zločina. Obaveza naša je da razumijemo šta su to vrijednosti jednog naroda – navela je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da “ne postoji opravdanje ni u jednom ratu, niti u bilo kojem političkom procesu, za takvo ophođenje prema civilima koji napuštaju svoja područja”.

– Naša obaveza je da se držimo zajedno, da razumijemo procese u kojima živimo i snagu kako se jedan narod brani, a to je zajedništvo, i da imamo u vidu šta su to glavni ciljevi, politička opredjeljenja i vrijednosti jednog naroda – poručila je Cvijanovićeva.

(StarMo)