Naslovnica Izdvojeno Cvijanović ponovila: Migranti ne mogu u RS

Cvijanović ponovila: Migranti ne mogu u RS

633
Željka Cvijanović

Banja Luka — Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da Republika Srpska “ne može da rješava problem migranata u BiH i da nema uslove za njihov smještaj”.

“Na Savjetu ministara je da riješi problem migranata. Ništa do sada nisu uradili i sve umijeće pravljenja određenog aranžmana bilo je u tome kako da rasporede policiju Federacije BiH na teritoriju Republike Srpske, a poznato je da po ustavu na to nemaju pravo” – istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je poručila da “ne mogu da razmišljaju da policiju kantona niti policiju FBiH razmjeste na prostor Republike Srpske niti obrnuto”.

Ona je podsjetila da je Vlada Republike Srpske prije više od godinu dana donijela jasne zaključke da Republika Srpska “ne može smještati migrante, jer za to nema uslove”.

Ona je naglasila da je “za svaku osudu osmišljavanje strategije navodnog rješavanja problema migranata smještanjem u srpska povratnička sela ili na prostore koji se nalaze u Federaciji BiH”.

“Ne znam kako ćemo se kretati o pitanju migranata. Morate da pitate ljude koji sjede u Savjetu ministara, koji su više puta zaduživani od Predsjedništva BiH da izađu sa jasnim i preciznim planom mjera koje će biti zasnovane na uključivanju svih različitih nivoa vlasti iz svoje nadležnosti da se pokuša rješiti ili sanirati problem migranata” – napomenula je Cvijanovićeva.

(StarMo)