Naslovnica Politika Cvijanović optimistična: RS “na dobrom putu”…

Cvijanović optimistična: RS “na dobrom putu”…

271
Željka Cvijanović

Banja Luka — Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su institucije Srpske sposobne, “ozbiljne i pomažu građanima”, te da je RS “ekonomski i politički na dobrom putu”.

“Moramo u ovom vremenu biti realni i mislim da većina ljudi razumije šta je Republika Srpska i zna da samo zajednički možemo uspjeti. U kontinuitetu pomažemo privredi, Srpska nema problema u funkcionisanju i tako će ostati”, rekla je Cvijanovićeva.

Govoreći o novčanoj pomoći Vlade Srpske boračkim kategorijama i penzionerima, te zamjerkama opozicije na ovakvu odluku, Cvijanovićeva je rekla da ukoliko opozicija ima mogućnost da navedenim kategorijama uruči po 100, 500 ili 1.000 KM neka to i urade.

“Vlada vodi razgovore sa socijalnim partnerima, dogovara se i predočava im kako može da interveniše. Opozicija živi u svom svijetu i pojma nema šta se dešava u komunikaciji institucija i različitih društvenih grupacija”, navela je Cvijanovićeva i podsjetila da se stotine miliona KM godišnje iz budžeta Srpske troše na unapređenje statusa boračkih kategorija i penzionera.

Prema njenim riječima, “važno je da se razumije da je Vlada partner različitih grupacija i sa njima iznalazi rješenja”.

 

(StarMo)