Naslovnica Politika Cvijanović o “prebrojavanju Bošnjaka”: Nije prvi put da imamo takve prijetnje…

Cvijanović o “prebrojavanju Bošnjaka”: Nije prvi put da imamo takve prijetnje…

160

Banja Luka — Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je komentarisala izjavu predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića.

Lider SDA je u utorak rekao, “da su se Bošnjaci prebrojali”.

“Nije prvi put da imamo takve prijetnje koje dolaze upravo od Bakira Izetbegovića i SDA. Donedavno su nam pričali o municiji i naoružanju koju imaju za ne daj Bože, a da bi jednog dana počeli možda rat upravo protiv onih s kojima žive. To su te ratnohušačke izjave i odraz prošlosti iz koje nisu izašli i da nisu spremni za budućnost sa onima s kojim žive. Oni su izmišljai priču o ratu i šrili je u međunarodnim krugovima”, kazala je Cvijanović.

Cvijanović je osudila takve izjave i konstatovala da taj rat stanuje u “njihovim političkim glavama.”

“Nastojimo da budemo izolovani od te politike”, dodala je.

“Oni su upravo ti koji su sve vrijeme dizali tenziju pričom o ratu. Izmišljali su priče o potencijalnom ratu odnosno spremnosti drugih da ratuju i širili laži po cijelom svijetu koje su prenosili strani mediji da bi se na kraju sve svelo na ono što je istina a to je da rat stanuje samo u njihovim političkim glavama. I ako vi imate potrebu da dođete na stranački ili bilo koji drugi skup i objašnjavate da se prebrojavate ili da proizvodite naoružanje onda je problem u toj politici, a ne u nama drugima koji nastojimo da budemo izolovani od te politike”, kazala je.

Konstatovala je da je zadovoljna RS, da je mir njihovo opredijeljenje, ali i da će braniti ustavom zagarontovana prava RS-a.

(StarMo)