Naslovnica Politika Cvijanović čestitala Nacionalni dan Rusije – Izrazi “duboke zahvalnosti”

Cvijanović čestitala Nacionalni dan Rusije – Izrazi “duboke zahvalnosti”

394
Željka Cvijanović

Banja Luka — Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je ambasadoru Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu čestitku povodom 12. juna – Nacionalnog dana Rusije.

– Poštovani ambasadore, molim Vas da rukovodstvu Ruske Federacije, na čelu sa predsjednikom Vladimirom Putinom i ruskom narodu, prenesete izraze duboke zahvalnosti za humanitarnu pomoć koju je Rusija uputila Republici Srpskoj u borbi protiv virusa korona. Bratsko razumijevanje i solidarnost koju ste pokazali u teškom i izazovnom vremenu za zdravstvene radnike, ustanove i građane Republike Srpske, još jedan je dokaz iskrenog i prijateljskog odnosa i saradnje Srpske i Rusije, koju je ova kriza samo ojačala. Uz najbolje želje za dalji politički i ekonomski razvoj i sveukupni napredak velike Rusije i njenih građana, još jednom Vam čestitam Nacionalni dan Rusije i srdačno Vas pozdravljam – navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.

Dodaja je kako je za RS i njene građane “od velike važnosti snažna i prosperitetna Rusija” za koju ih vežu “tradicionalno dobri odnosi, kao i duboke i neraskidive kulturne i duhovne veze”.

(StarMo)