Naslovnica Mostar Cure detalji nereda u Mostaru: Mladića udarali palicama i metalnim polugama!

Cure detalji nereda u Mostaru: Mladića udarali palicama i metalnim polugama!

1436

Mostar — Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su potvrdili da je do sada privedeno i saslušano više od 20 osoba, koje se mogu dovesti u vezu sa navijačkim neredima u Mostaru proteklog vikenda.

Uhapšeni su se, uglavnom, branili šutnjom. Iz MUP- je rečeno da će tokom dana biti saslušani svi policajci koji su bili na licu mjesta te da se i dalje pregledavaju svi snimci koji su im dostavljeni, kao i oni koji su izuzeti s videonadzora pojedinih objekata – piše avaz.ba.

Upravo, na jednom od snimaka se vidi trenutak u kojem mladić E.P. (19) pada na cestu nakon udarca kamenom u glavu. U tom trenutku, a kako je to jutros potvrđeno i iz MUP-a HNK, „primijećeno je je da više osoba palicama i metalnim polugama udara NN lice koje je ležalo na cesti“.

– Policija je u više navrata izdala naredbu da prekinu s udaranjem NN osobe, te na oglušavanje na naredbu policija polazi u smjeru navedenih pucajući u zrak, nakon čega se navijačke skupine razdvajaju – naveli su iz MUP-a HNK.

Sukob između navijačkih grupa „Red Army“ i „Ultrasa“ dogodio se u subotu usred dana na raskrsnici kod hotela „Ero“ i to zbog ispisivanja navijačkih grafita na jednom objektu u blizini.

 

(StarMo)