Naslovnica BiH Čubrilović zvao Izetbegovića – Reagovala SDA

Čubrilović zvao Izetbegovića – Reagovala SDA

207
Nedeljko Čubrilović

Banja Luka — Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je danas pozivno pismo predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Sjednica će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini.

„Imam izuzetnu čast da Vas pozovem da prisustvujete i obratite se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koju ću zakazati za 1. februar 2022. godine, a koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini“, navodi se u pozivnom pismu predsjednicima SDA i HDZ-a BiH.

Iz SDA su na ovaj poziv reagovali ustvrdivši da je prvo mjesto za obraćanje Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine.

-Ono što treba učiniti je deblokada PS BiH, poručio je potpredsjednik SDA Adil Osmanović.

“Prije svega treba deblokirati rad Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, to je mjesto gdje se treba obratiti i Milorad Dodik, i predsjednik Izetbegović i Čović, pa onda se da razgovarati i o obraćanju u Narodnoj skupštini RS”, rekao je Osmanović.

Prije toga, dodaje Osmanović, NSRS mora povući, kako kaže, antiustavne zakone i zaključke koje je donijela.

(StarMo)