Naslovnica Mostar Crveni križ/krst donirao mostarske bolnice

Crveni križ/krst donirao mostarske bolnice

311

Mostar — Crveni križ/krst Grada Mostara uručio je dvjema mostarskim bolnicama opremu namijenjenu darivateljima krvi. Riječ je o četiri kreveta i jednoj “vagi miješalici za krv”.

Primopredaja opreme, ukupne vrijednosti 18.720 maraka, upriličena je u četvrtak Transfuzijskom centru SKB Mostar i Službi za transfuziju krvi KB “Dr. Safet Mujić”.

– Ako uzmemo u obzir da je krv jedini lijek koji se ne može proizvesti na neki fizički način nego se samo dobiti putem darivatelja, Crveni križ se odlučio donirati krevete i vagu miješalicu za krv našim transfuzijama koje rade ogroman, lavovski posao, na osiguravanju dovoljnih zaliha krvi za sve ljude koji su u stanju potrebe za tom vrstom lijeka – izjavio je novinarima tajnik Crvenog križa Alen Kajtaz.

Izrazio je nadu da će ova donacija pomoći transfuzijskim odjelima u radu s darivateljima krvi, odnosno prikupljanju potrebnih doza za liječenje pacijenata, te da će Crveni križ i u budućnosti imati priliku pomoći rad mostarskih medicinskih ustanova.

Predstavnice mostarskih transfuzija zahvalile su Crvenom križu na donaciji i ukazale na važnost uručene opreme.

– Riječ je o jako bitnoj donaciji jer mi na transfuziji imamo stolice koje su nabavljene još 1980. godine – kazala je pročelnica Transfuzijskog centra SKB Mostar Jadranka Knežević.

 

(StarMo)