Naslovnica Sport “Crvena trojka” za RGM: Velež ima realne šanse da ide dalje!

“Crvena trojka” za RGM: Velež ima realne šanse da ide dalje!

227

Mostar — Večeras se igra revanš utakmica Konferencijske lige Evrope FC Coleraine – FK Velež.

Mostarski Velež gostuje kod FC Coleraine u Sjevernoj Irskoj a podsjećanja radi u prvoj utakmici Velež je slavio rezultatom 2:1.

Nekadašnja vedeta Veleža i čuvena “crvena trojka”, reprezentativac Jugoslavije i igrač Swansea, Džemal Hadžiabdić u emisiji “Grad na dlanu” Radija Gradska mreža, govorio je o večerašnjoj utakmici Veleža u Sjevernoj Irskoj, ali i prvom meču Veleža odigranom u Sarajevu.

Razgovarajući sa glavnim i odgovornim urednikom RGM-a Farukom Kajtazom, Hadžiabdić je iznio svoja očekivanja i naglasio da se nada prolasku Veleža dalje u Evropu.

Kako kaže Hadžiabdić, protivnik Rođenih je “tipična otočka škola fudbala”.

“Oni danas ne igraju na svom stadionu, stadion je vrlo mali, tako da će objektivno njima odgovarati. Oni će siguran sam igrati u formaciji 4-4-2, ne mogu oni ništa puno mjenjati. Mi smo u tehničkom taktičkom i fizičkom smislu mi smo bolje pripremljena organizovana ekipa. Vrlo je važno da damo gol na vrijeme, prvih 15 -20 minuta, vrlo je važno da se mi ne branimo nego da krenemo sa visokim presingom, jer će biti dosta dugih lopti, preskakat će se igra, protiv Maribora su imali dosta auta, i tu će biti opasni u prekidima igre. Oni ne mogu ništa puno promjeniti, to je ono što imaju, ne mogu oni sada za sedam dana ništa promijeniti, i na fizičkom planu oni padaju zadnjih 30 minuta, tako da smo i na tom planu mi bolja ekipa”, rekao je Hadžiabdić.

Velež prema njegovim riječima “ide sa realnim šansama danas u tu utakmicu, da prođe i ide dalje u Evropu”.

“I prošle nedjelje trebali smo dati još četiri, pet golova, mi smo imali četiri, pet šansi, nismo dali golove stvarali smo šanse, to je dobro, nadam se da danas ako stvorimo, dvije, tri ili četiri šanse da ćemo dati dva, tri gola i biće dovoljno. Ni jednog trenutka ne sumnjam da mi nećemo pobijediti”, zaključio je Hadžiabdić.