Naslovnica Region Crnogorska policija: Nisu vjernici, već primitivci!

Crnogorska policija: Nisu vjernici, već primitivci!

459
foto arhiva

Podgorica — Sindikat Uprave policije Crne Gore, apelovao je na Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da “osudi napade na policiju i pozove građane na mir navodeći da nemiri nikome ne donose dobro”.

Sindikat je osudio napade na policijske službenike na kružnom toku u blizini aerodroma Podgorica, navodeći da su “ogorčeni huliganskim ponašanjem pojedinaca koji su, u pokušaju da blokiraju saobraćajnicu praveći barikade, napali policijske službenike u vršenju redovnih zadataka”.

“Isti ti pojedinci se pozivaju da su vjernici, a u stvari su primitivci koji nemaju nikakve veze sa vjerom”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da to nije prvi slučaj u posljednje vrijeme da policijski službenici trpe pritiske od pojedinaca, koji ih na sve načine pokušavaju isprovocirati i izazvati njihovu reakciju, što bi za posljedicu imalo nemire a što i jeste njihov krajni cilj.

Sindikat je apelovao na sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske da pozove na mir i slogu među građanima Crne Gore i poručio da i među policijom ima puno vjernika koji časno i profesionalno rad, ni malo lak posao.

“Apelujemo i na Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da osudi napade na policiju i da pozove građane na mir i da se prestane sa izazivanjem nemira jer nikome ne donose dobro”, ističe se u saopštenju.

(StarMo)