Naslovnica Politika Crnadak: SNSD se plaši izbora

Crnadak: SNSD se plaši izbora

345
Igor Crnadak; foto: arhiva - ilustracija

Bijeljina — Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak pozdravio je danas konačnu odluku CIK-a BiH o održavanju lokalnih izbora u BiH 15. novembra.

On kaže da su izbori najveće i najvažnije demokratsko pravo svih građana i da se ne smije ugrožavati.

“Očigledno je da se SNSD i njihovi partneri plaše izbora, jer su upravo oni doveli do odgađanja, a sada pokušavaju da izbora uopšte ne bude. Moralni paradoks je to što se SNSD žali na pomjeranje izbora sa oktobra na novembar, a do toga je došlo jer oni nisu htjeli glasati da se obezbjedi novac za izbore. Takođe, nije slučajno da je gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, najavio da će cijela BiH postati slučaj Mostar, jer on može ostati na toj poziciji samo ako se izbori ne održe“, kaže Crnadak, prenosi BN, na kojeg se poziva Patria.

Crnadak kaže da SNSD već dva mjeseca neprestano plače za Brankom Petrićem i starom izbornom komisijom, iako znaju da nisu u pravu. Iz dokumenta PS BiH kojim se imenuje Željko Bakalar vidi se da ga je potpisao Nebojša Radmanović, koji to sigurno ne bi uradio da se radi o nezakonitoj radnji.

“I konačno, sve odluke u poslednje vrijeme, uključujući i jučerašnju o održavanju izbora 15. novembra CIK je donio jednoglasno, 7-0, što znači da su za nju glasali i ‘novi’ i ‘stari’ članovi CIK-a”, dodaje Crnadak.

On ističe da je prethodnu sjednicu NSRS obilježio je još jedan prostački ispad Milorada Dodika i najveće ugrožavanje integriteta Narodne skupštine i narodnih poslanika, kada je Dodik javno priznao da ih prisluškuje.

“To što je nakon toga izjavio da se šalio, to je tek jadno. Neka se šali kod kuće i na svojim privatnim druženjima. A još je jadnije kada Dodik poručuje da ne treba raspravljati o prisluškivanju, nego o 3000 lažnih viza izdatih u Ambasadi BiH ili o tome da je BiH poslala advokata Nasera Orića, Jasminu Ćosić Dedović, u Hag da bude sudija jednog međunarodnog suda”, ističe Crnadak.

Dodaje da je “to je sve njegov posao, odgovornost SNSD-a i njihove koalicije“.

“Ako je izdato 3000 lažnih viza, gospodine Dodik, šta čekate? Smijenite tog ambasadora, to je isključiva nadležnost Predsjedništva BiH. Takođe, narod treba da zna da su odluku o upućivanju Jasmine Ćosić Dedović u ime BiH u haški sud donijeli i potvrdili VSTS, koji vodi kadar SNSD i Ministarstvo pravde BiH, koji vodi kadar HDZ. I opet isto, SNSD najviše galami, a sva odgovornost je na njima“, dodaje Crnadak.

(StarMo)