Naslovnica BiH Crnadak: Dodikova peticija je laž i notorna glupost

Crnadak: Dodikova peticija je laž i notorna glupost

157
Igor Crnadak

Banja Luka — Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak prokomentarisao je odluku Valentina Inzka da zabrani negiranje genocida kao i potez Milorada Dodika koji je uslijedio, a to je potpisivanje peticije.

Smatra da “Republika Srpska mora utvrditi odgovor hladne glave” i da je Dodikova peticija -laž.

Prvo je prokomentarisao Inzkovu odluku za koju je kazao da je “besmislena i nepotrebna”, te da “pogoduje samo onim strankama kojima odgovaraju konflikti, poput SNSD-a i SDA”.

Kao dokaz za njegove tvrdnje navodi to što su nakon odluke glavne teme ponovo genocid, razdruživanje, ugroženost i slično.

Naglašava da je peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik “notorna glupost”.

“Svako ko je ne potpiše uradit će veliku stvar za Republiku Srpsku, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija SNSD-ove koalicije. Podrška ovoj peticiji nije podrška Republici Srpskoj, nego samo politici SNSD-a. Poseban razlog zašto ne treba potpisati peticiju su njena dva glavna promotera, Milorad Dodik i Radovan Kovačević. Prvi je poznat po svom izvornom stavu o Srebrenici: ‘Ja savršeno dobro znam šta je tamo bilo, bio je genocid i to je presudio sud u Hagu’, a drugi je poznat po tome što je Republiku Srpsku do jučer nazivao Republikom Šumskom. Niko iz Republike Srpske ne zaslužuje da bude u koloni koja na čelu ima ovakve likove”, navodi Crnadak.

(StarMo)