Naslovnica Region Crna Gora: Uskoro pregovori Vlade i SPC

Crna Gora: Uskoro pregovori Vlade i SPC

351
foto arhiva

Podgorica — Vlada Crne Gore “poštovat će želju velikog broja građana”, te države koji su se u istraživanju javnog mnijenja izjasnili kako je potrebno da se pitanje u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti riješi dijalogom.

Pozivajući se na istraživanja, iz Vlade su kazali kako će “biti posvećeni dijalogu s Mitropolijom crnogorsko-primorskom Srpske pravoslavne crkve (SPC)”.

“Imajući u vidu da aktuelna istraživanja pokazuju da dvije trećine građana Crne Gore smatra da je rješenje ovog pitanja u dijalogu, sa punim uvažavanjem komunicirat ćemo sa ekspertskim timom SPC-a, bez pretenzija da se bavimo pitanjem profesionalnog ili ličnog kredibiliteta njegovih članova”, kazali su iz Vlade.

Prvi sastanak ekspertnih timova Vlade i Mitropolije crnogorsko-primorske u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica bit će održan u srijedu.

Iz Vlade su kazali da, kako bi osigurali ambijent za uspješne pregovore, neće komentirati pojedine medijsko-političke navode u odnosu na strukturu njenog pregovaračkog tima.

(StarMo)