Naslovnica Region Crna Gora: Uhapšen nekadašnji “prvi bezbjednjak” Crne Gore

Crna Gora: Uhapšen nekadašnji “prvi bezbjednjak” Crne Gore

140
Dejan Peruničić

Podgorica — Specijalni tužilac Miroslav Turković potvrdio je da je uhapšen bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić u sklopu istrage o prisluškivanju Glavnog specijalnog tužilaštva Milivoja Katnića u čijem je kabinetu nedavno pronađen prislušni uređaj.

„Uviđajem je pronađeno operativno tehničko sredstvo, utvrđen je spoljni put do mjesta za prijem signala i mjesto gdje se vršila eksploatacija prislušnog uređaja. Danas je lišeno slobode jedno lice sa inicijalima D.P. zbog zlopotebe službenog položaja. Biće priveden nadležnom Specijalnom tužilaštvu. Utvrđivaće se sve činjenice“, rekao je tužilac Turković.

Glavni Specijalni tužilac Milivoje Katnić je saopštio da postoji sumnja da je Agencija za nacionalnu bezbjednost postavila prislušni uređaj, ali je naveo da se istražuje ko je bio krajnji korisnik tih informacija.

„Pronađen je jedan uređaj, utvrđuje se gdje su materijali snimljeni tim uređaajem i kome su prosleđivani. Postoji sumnja da je to radila ANB i da su oni koristili te materijale, ali još ne znamo ko je još bio ‘korisnik'“, rekao je Katnić.

(StarMo)