Naslovnica Region Crna Gora/Srbija: “Rat” saopštenjima…

Crna Gora/Srbija: “Rat” saopštenjima…

138
Zdravko Krivokapić

Beograd/POdgorica — Iz Vlade Srbije putem više saopštenja odbačene su tvrdnje iz kabineta Zdravka Krivokapića, premijera Crne Gore, o “grubom i nedopustivom” ponašanju srpskih policajaca prilikom legitimisanja osoba iz pratnje njegovog sina u Beogradu, u petak, 10. septembra.

Posljednje saopštenje stiglo je sa adrese Ministarstvo inostranih poslova Srbije. Odbačeni su navodi iz kabineta Zdrakva Krivokapića kao i, kako je navedno, „politizacija jedne rutinske intervencije beogradske policije“.

„Srbija će, kao i do sada, nastaviti da ukazuje gostoprimstvo svim građanima Crne Gore koji poštuju zakone naše države, i čast nam je što su članovi najuže porodice crnogorskog premijera odabrali da žive u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Ovom saopštenju je prethodilo saopštenje iz Vlade Crne Gore u kome je navedeno da su srpski policajci „atakovali“ na Krivokapićevog sina dok je dolazio u posjeti jednoj od svojih sestra koja živi u glavnom gradu Srbije, a potom još dva saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije u kom su ti navodi označeni kao “apsolutno lažni”.

(StarMo)