Naslovnica Region Crna Gora: Policajac “obljubio” maloljetnika

Crna Gora: Policajac “obljubio” maloljetnika

413
foto arhiva - ilustracija

Podgorica — Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv policajca R.Z. okrivljenog da je počinio krivično djelo – silovanje.

U aktu koji potpisuje viši držvni tužilac Zoran Vučinić, navodi se da je da je taj optuženi 13. februara 2021. godine, izvršio obljubu nad maloljetnikom.

Objašnjava se da je policajac oštećenom maloljetniku ponudio prevoz svojim automobilom marke “mercedes”, što je ovaj prihvatio i sjeo u vozilo na mjesto suvozača…

“Za to vrijeme je oštećenom postavljao pitanja intimne prirode, da bi po dolasku ispred trgovinskog objekta, oštećeni izašao iz vozila kako bi po zahtjevu okrivljenog kupio piće, nakon čega je oštećenog, u trenutku kada se vratio iz navedenog trgovinskog objekta i krenuo da mu vrati kusur i preda kupljeni sok, uhvatio za ruku i povukao ka unutrašnjosti vozila, govoreći mu da moraju da porazgovaraju o njegovoj djevojci”, piše u optužnici.

Dodaje se da je oštećeni ponovo ušao u vozilo, a da je R. Z. nastavio vožnju “tokom koje vožnje je oštećenom sa svog telefona pokazivao pornografske sadržaje”.

“Da bi vozilo nakon toga parkirao u šumarku u blizini škole, sve vrijeme držeći lijevu ruku iza leđa simulirajući da ime oružje, što je kod oštećenog stvorilo osjećaj bespomoćnosti i straha, a potom zahtijevao od oštećenog da skine donji dio garderobe… čime je izvršio krivično djelo – silovanje”, stoji u optužnici.

(StarMo)