Naslovnica Region Crna Gora pojasnila zašto se kopaju kanali na granici

Crna Gora pojasnila zašto se kopaju kanali na granici

528

Podgorica — Kopanje kanala, odnosno zaprečivanje takozvanih divljih prelaza na državnoj granici sa Srbijom, izvodi se u skladu sa sporazumom i predviđenom dinamikom koju su usaglasile dvije države, saopćeno je u subotu iz Vlade Crne Gore.

Tim saopćenjem je Vlada reagirala na, kako ističe, “lažne tvrdnje nekih medija”, kako je proteklih dana počelo, “po nalogu policije”, kopanje kanala na granici sa Srbijom, kako bi se navodno “spriječio dolazak vjernika iz Srbije na litije”.

“Dvije države su usaglasile i dinamiku zaprečavanja puteva pogodnih za nezakonit prelazak državne granice”, navodi se u saopćenju Vlade iz Podgorice.

Dodaje se da je na sastanku održanom u Podgorici 19. marta 2019. godine konstatirano kako su rukovodioci graničnih policija obje država potpisali elaborat, kojim je, kako je konstatirano na sastanku medudržavne Mješovite komisije zadužene za praćenje provođenja odredaba sporazuma, predviđeno zatvaranje 29 putnih pravaca i 30 tačaka, i to 16 u Srbiji i 14 u Crnoj Gori.

Kako se napominje, radovi na zaprečivanju puteva pogodnih za nezakonit prelazak granice izvode se sa crnogorske strane u skladu sa zaključcima Mješovite komisije i u skladu s ranije poduzetim pripremama.

(StarMo)