Naslovnica Region Crna Gora: Novinarka uhapšena zbog izazivanja panike i nereda

Crna Gora: Novinarka uhapšena zbog izazivanja panike i nereda

611
foto arhiva - ilustracija

Podgorica — Podgorička policija uhapsila je glavnu i odgovornu urednicu portala “FOS media” Anđelu Đikanović (26) “zbog izazivanja panike i nereda”

Đikanović je objavila tekst da će, navodno, “pripadnici specijalne policije Kosova – ROSU biti na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan”.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno da je ona time “izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vijesti putem medija”.

U tekstu objavljenom na portalu navedeno je da će oko 250 pripadnika ROSU stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima u Podgorici.

“Sve u ovom tekstu je bila apsolutna neistina. Ovo je još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj širenje panike i nereda, a veće posljedice su spriječene reakcijom nadležnih državnih organa”, navode iz Uprave policije.

Iz crnogorske policije navode da je sa čitavim slučajem upoznat državni tužilac koji se izjasnio da postoje elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda, zbog čega je naloženo da novinarka bude uhapšena i krivičnu prijavu privedena tužilaštvu.

(StarMo)