Naslovnica Region Crna Gora: Ne trebaju više covid potvrde za ulazak u…

Crna Gora: Ne trebaju više covid potvrde za ulazak u…

466
foto arhiva

Podgorica — Zbog bolje epidemiološke situacije u Crnoj Gori od sutra više neće biti potrebna Nacionalna digitalna covid potvrda kao uvjet za ulazak u tržne centre, poslovne centre i poslovne zgrade koje imaju preko tisuću metara kvadratnih prostora, kazao direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Naveo je kako je broj novooboljelih od koronavirusa u posljednja dva tjedna opao za 40 posto u odnosu na dva tjedna ranije.

“U posljednje dvije sedmice ukupan broj preminulih je za oko 18 posto manji u odnosu na ukupan broj preminulih dvije sedmice ranije”, naglasio je Galić.

Zbog toga je, Vlada Crne Gore, kaže, odlučila da mjere u borbi protiv koronavirusa budu prilagođene stanju na terenu.

“Stoga, od subote, 09. 10., ukida se Nacionalna digitalna covid potvrda kao uvjet za ulazak u tržne centre, poslovne centre i poslovne zgrade koje imaju preko tisuću metara kvadratnih prostora”, rekao je Galić.

Također, iako je to bilo najavljeno, od sutra neće biti potrebna covid potvrda kao uvjet prilikom ulaska u prehrambene prodavaonice koje imaju preko hiljadu metara kvadratnih prostora.

“U skladu s očekivanjem da se Crna Gora pridruži EU digitalnom covid certifikatu, trajanje izolacije se skraćuje sa 14 na 10 dana, odnosno jedan od elemenata digitalne covid potvrde je pozitivan PCR test koji je stariji od 10 i nije stariji od 180 dana”, kazao je Galić.

(StarMo)