Naslovnica Region Crna Gora: Nakon 13 godina riješeno ubistvo i napad na književnika

Crna Gora: Nakon 13 godina riješeno ubistvo i napad na književnika

508
foto arhiva

Podgorica — Crnogorska policija nakon 13 godina istrage uhitila je jednog od napadača na poznatog književnika Jevrema Brkovića i njegovog vozača Srđana Vojičića, koji je u tom napadu i ubijen, prenosi u petak crnogorski dnevnik Dan.

Kako navodi list, policija je juče, tačno na godišnjicu napada, uhapsila Željka Vukovića(37) iz Podgorice.

Vojičić je ubijen je u centru Podgorice ispred stambene zgrade u kojoj je živio crnogorski književnik Jevrem Brković. Tri maskirane osobe te večeri su sačekale Brkovića ispred ulaza stambene zgrade i počele da tući, dok je njegov vozač bio u automobilu. Vojičić je pokušao pomoći Brkoviću, ali je na njega zapucano iz vatrenog oružja i on je ubrzo preminuo.

Jevrem Brković je jučer, na 13. godišnjicu Vojičićeva ubojstva, ponovio da je motiv napada i likvidacije njegov roman “Ljubavnik Duklje”, u kojem je pisao o vezama crnogorske vladajuće političke i poslovne elite s organiziranim kriminalom. U romanu, koji je objavljen nekoliko mjeseci uoči napada, Brković je u jednom poglavlju opisao vjenčanje u Milanu u kojemu su, unatoč pseudonimima, snažne asocijacije na desetak kontroverznih ličnosti s crnogorske kriminalne i javne scene.

(StraMo)