Naslovnica Region Crna Gora kupuje 67 američkih “oklopnjaka”

Crna Gora kupuje 67 američkih “oklopnjaka”

500

Podgorica — Crna Gora i Sjedinjene Američke Države potpisale su ugovor o nabavci američkih lakih oklopnih patrolnih vozila.

To su ozvaničili ministar odbrane Predrag Bošković i ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država Judy Rising Reinke, a vlade SAD-a i Crne Gore sklopile su ugovor na iznos 36.165.105 dolara za 67 vozila, prenosi Tanjug.

Osim visokog stepena balističke zaštite, vozila posjeduju i visok stepen prohodnosti u savladavanju različitih konfiguracija terena, vodenih i drugih prepreka u ekstremnim vremenskim prilikama, a prvi kontingent vozila stići će u Crnu Goru 2020.

Bošković je poručio da je nabavka lakih oklopnih vozila značajna za Vojsku Crne Gore, te je prva takva u posljednjih 40 godina.

“Ovom nabavkom pripadnici VCG-a imaće mogućnost da na najbolji način iskažu svoj kvalitet i potencijal, s obzirom na to da će dvije pješadijske čete biti opremljene najmodernijim sredstvima protiv oklopne zaštite, koja će omogućiti ne samo zaštitu već i mobilnost i kretanje naših jedinica”, rekao je Bošković.

(StarMo)