Naslovnica Region Crna Gora: Kažu da imaju većinu za novog mandatara Vlade

Crna Gora: Kažu da imaju većinu za novog mandatara Vlade

27

Podgorica — Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić nakon sastanka “većine od avgusta 2020.” kazao je da je postignut dogovor da Miodrag Lekić bude predložen za mandatara.

– 41 poslanik ima samo jednog kandidata za mandatara to je Miodrag Lekić. Svi smo mu danas dali podršku i svi smo se dogovorili da obavijestimo i predsjednika Crne Gore, za šta koristimo i ovu priliku da da mandat Lekiću. Ako ima nekih nesporazuma i ako neko procjenjuje da je danas zadnji dan mi očekujemo do ponoći da budemo obaviješteni da je novi mandatar Lekić, kazao je Mandić, novinarima u Skupštini.

Lider NOVE je saopštio da će Lekić uložiti ne male napore da se dođe do koalicionog sporazuma, koji će precizirati sve ono što želi parlamentarna većina.

“I da se dogovorimo o svemu onome što znači preuzimanje odgovornosti”, kazao je Mandić i dodao kako je sada najvažnije da do ponoći dobiju novog mandatara.

On je kazao da će buduća vlada biti sastavljena po paritetnom principu.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević, kazao je da je taj politički savez odricanjima i idejama dao najveći doprinos da se dođe do dogovora.

„Danas šaljemo poruku Đukanoviću da očekujemo da Lekić u toku dana dobije mandat za sastav vlade, spremni smo i da ga pismeno objavijestimo, a ako je potrebno i usmeno. Mi ćemo nakon ove konferencije obavijestiti Đukanovića da je postignut dogovor“, rekao je Knežević.

(StarMo)