Naslovnica Region Crna Gora i vjerske zajednice: Skupština usvojila zakon, opozicija bojkotovala

Crna Gora i vjerske zajednice: Skupština usvojila zakon, opozicija bojkotovala

324
foto arhiva

Podgorica — Skupština Crne Gore usvojila je sinoć izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti, javljaju podgoričke Vijesti i dodaju kako su sastavni dio Zakona postala dva amandmana Građanskog pokreta URA (GP URA).

Za izmjene su glasali svi zastupnici i zastupnice vladajuće većine, njih 41. Opozicija nije prisustvovala sjednici, nezadovoljna izmjenama Zakona.

Vijesti navode kako je usvajanje izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti bilo propraćeno aplauzima zastupnika.

Iz DPS-a su ranije rekli kako izmjene “daju privilegije i monopol samo jednoj vjerskoj zajednici (Srpskoj pravoslavnoj crkvi) i samo jednom narodu”.

Iz DPS-a su vladajućoj većini osporili kvorum, jer se zastupnica DF-a Maja Vukićević u rad uključila online, kao i zbog potvrđivanja mandata novoj zastupnici GP URA Suadi Zoronjić. Zoronjić je Skupština potvrdila mandat, nakon što je Državna komisija odbila da to uradi.


Zastupnici su usvojili Odluku o obrazovanju odbora za sve obuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, kao i postojanje razloga hitnosti da na snagu stupi danom objavljivanja u Službenom listu.

(StraMo)