Naslovnica Region Crna Gora: Hrvati švercali tonu kokaina

Crna Gora: Hrvati švercali tonu kokaina

271
foto arhiva

Tivat — Crnogorska policija uhapsila je u Tivtu dvojicu državljana Republike Hrvatske na osnovi Interpolove tjeralice koju je za njima raspisala policija Portugala, a osumnjičeni su za krijumčarenje više od tone kokaina.

Uhapšeni M.A. (46) i Ž.B. (53) traženi su radi kaznenog postupka koji se protiv njih vodi zbog sumnje da su trgovali drogom.

“Oni su, kako se sumnja, 23. juna 2018. s Kariba u Portugal brodom prevozili opojnu drogu kokain, koja je bila skrivena u unutrašnjosti broda. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1.200 kilograma opojne droge kokain”, navodi se u izjavi crnogorske policije.

Akcija hapšenja je, kako je navedeno u izjavi, provedena u suradnji s nadležnim službama Portugala i Hrvatske, a akciju su izveli pripadnici sektora za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije crnogorske policije.

Navedeno je da ovaj sektor policije Crne Gore u vezi s ovim predmetom održava neposrednu komunikaciju s kolegama iz Portugala i Republike Hrvatske, te da je realizacija ove ciljane potrage “pokazatelj uspješne međunarodne policijske suradnje”.

(StarMo)