Naslovnica Region Crna Gora ga izručila Hrvatskoj

Crna Gora ga izručila Hrvatskoj

468
Saša Sinđelić

Podgorica — Crnogorska policija izručila je danas, na graničnom prijelazu Debeli brijeg kod Dubrovnika, srbijanskog državljanina Sašu Sinđelića “radi izvršenja višegodišnje zatvorske kazne zbog ubojstva koje je počinio u Hrvatskoj”.

U saopštenju u kojem potvrđuje njegovo izručenje crnogorska policija navodi da je “Sinđelić lišen slobode u Crnoj Gori 1. jula ove godine po međunarodnoj potjernici NCB Interpol, na zahtjev Zagreba, a koji se potraživao radi izvršenja pravomoćne presude Županijskog suda u Vukovaru, od 28. aprila 2011., kojom je osuđen na 21 godinu zatvora zbog kaznenog djela teškog ubojstva i kaznenog djela teške krađe”.

Sinđelić (39) je u Crnoj Gori bio svjedok suradnik u postupku “državni udar”, u kojem se sudilo za pokušaj državnog udara koji je trebao biti izveden prije tri godine, na dan parlamentarnih izbora u toj zemlji 16. oktobra.

Podgorički mediji objavili su kako je izručenje Sinđelića započelo ujutro, kada ga je policija izvela iz spuškog zatvora uz jake mjere sigurnosti.

(StarMo)