Naslovnica Region Crna Gora: Dogovoren koncept “ekspertske Vlade”

Crna Gora: Dogovoren koncept “ekspertske Vlade”

467
Zdravko Krivokapić

Podgorica — Na sastanku mandatara Zdravka Krivokapića s predstavnicima parlamentarne većine u petak dogovoren je “koncept ekspertske vlade Crne Gore”, navodi se u zajedničkom saopćenju koje su potpisali svi učesnici sastanka.

U saopćenju dostavljenom medijima se navodi da mandatar uskoro treba saopćiti imena kandidata za ministarske funkcije i do 8. novembra iznijeti svoj plan.

Tek nakon što predloži imena, stranke će se izjasniti da li su im prihvatljivi ti kandidati, odnosno da vide njihove biografije.
Stranke će se izjasniti o prijedlogu mandatara

“Na današnjem sastanku potvrđen je naš raniji dogovor o izboru nove vlade, koju će podržati tri koalicije koje su pobijedile na parlamentarnim izborima. Mandatar će narednih dana upoznati stranke s vlastitim prijedlogom, o kojem će se izjasniti stranke”, navodi se u saopćenju, prenosi Tanjug.

Saopćenje su potpisali: Krivokapić i učesnici današnjeg sastanka – lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Pokreta za promjene Nebojša Medojević, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović te potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica.

(StarMo)