Naslovnica Region Crna Gora: Albanac “pao” sa pola tone marihuane

Crna Gora: Albanac “pao” sa pola tone marihuane

153

Podgorica — Na Graničnom prelazu Božaj crnogorski carinici i policajci zaplijenili su oko pola tone marihuane i 20 kilograma hašiša.

Policajci su uhapsili P. Č. (38) državljanina Albanije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Koordinisanim aktivnostima službenika Uprave prihoda i carina i službenika Uprave policije, na graničnom prijelazu Božaj u kamionu albanskih registarskih oznaka, među ostalom robom pronađena je biljna materija za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi skank – rekao je izvor Vijesti.
Isti sagovornik objašnjava da se kamion sa pošiljkom deklarisanom kao ljekovito bilje, kretao iz pravca Albanije i trebalo je da nastavi rutu prema EU, tranzitirajući kroz Crnu Goru, sa krajnjom destinacijom Njemačka.

Izvanrednom saradnjom i profesionalnim postupanjem službenika UP i UPC, još jedan pokušaj krijumčarenja narkotika je osujećen – navodi se u zajedničkom saopćenju Uprave prihoda i carina i Uprave policije.

(StarMo)