Naslovnica Izdvojeno Crna Gora: Abazoviću “prijeti regionalni kriminalni klan”

Crna Gora: Abazoviću “prijeti regionalni kriminalni klan”

191

Podgorica — Funkcioner Građanskog pokreta URA Zoran Mikić je kazao da taj pokret ima informaciju da “jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život lidera tog crnogorskog pokreta Dritana Abazovića i život njegove porodice”.

On je na konferenciji za medije u Podgorici rekao da je Pokret tražio od Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) procjenu bezbjednosti Abazovića.

“Informacije koje mi posjedujemo je da se radi o regionalnom kriminalnom klanu, koji svoje aktivnosti obavlja širom Crne Gore, a u sve to je uključen jedan državljanin Crne Gore, koji nije rezident zemlje”, objasnio je Mikić.

Rekao je da ne žele nikoga da optuže, niti da “crtaju metu”, ali, kako je naveo, imaju obavezu da sa javnošću podijele informacije koje su dobili, kao što državni organi imaju obavezu da ove informacije provjere.

Mikić je kazao da će, ukoliko se Abazoviću ili njegovoj porodici nešto desi, direktno odgovoran biti Veselin Veljović. Ponovio je da se ne radi o crnogorskim klanovima, već o regionalnom kriminalnom klanu.

Vijest da je Abazoviću ugrožena bezbjednost objavile su podgoričke “Vijesti”. Tom listu je iz Uprave policije saopšteno da će preduzeti opsežne mjere da utvrde da li Abazovića planira da ugrozi jedan od šefova jednog regionalnog kriminalnog klana.

(StarMo)