Naslovnica BiH Covid u RS: Najteže u Banja Luci i Trebinju

Covid u RS: Najteže u Banja Luci i Trebinju

484
Alen Šeranić

Banja Luka — Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić kazao je kako je broj zaraženih u ovom bh. entitetu povećan, te da je situacija izuzetno teška u Banja Luci i Trebinju.

Prema posljednjim informacijama, u RS-u je danas na liječenju u bolnicama 1.320 pacijenata.

“Najteža situacija je u Banja Luci i u Trebinju s obzirom na broj pacijenata. Povećan je broj u odnosu na prosijeke. Klinički centar RS će tokom vikenda osigurati dodatnih 150 kreveta u centralnom bloku jer postoji značajna potreba da se pacijenti liječe u bolničkim ustanovama. U Trebinju je ozbiljna situacija i tamo će biti upućeno 138.000 KM za jačanje kapaciteta kiseoničke mreže i svega što je potrebno za terapiju pacijenta oboljelih od Covida.

Direktori su na posljednjem sastanku bolnica dobili zadatak da razmjenjuju informacije i preraspoređuju pacijente u slučaju potrebe. Pored bolnice u Trebinju, u ne manjem problemu su domovi zdarvlja Trebinje, Gacko i Bileća koji s Nevesinjem koordinišu odgvor za pomoć pacijentima”, kazao je Šeranić.

Kazao je kako je vakcinacija ove sedmice usporena jer imaju problem s brojem zdravstvenih radnika koji rade u Covid odjelima, ali i s tim da “ispadaju iz sistema” zbog zaraze i izolacije.


(StarMo)