Naslovnica BiH Covid-19 u Međugorju: Pozitivna dva svećenika i dvije časne sestre

Covid-19 u Međugorju: Pozitivna dva svećenika i dvije časne sestre

411
fra Tomislav Pervan

Međugorje — Pet novopotvrđenih slučajeva koronavirusa u Čitluku ne veže se uz klaster prvozaražene osobe u ovom gradu, koja je bila na putovanju u Sjedinjenim Američkim Državama, već za časnu sestru kod koje je jučer, nakon što se javila u Dom zdravlja Ljubuški, potvrđeno oboljenje – piše avaz.ba.

Ova informacija potvrđena Avazu je iz Štaba civilne zaštite Čitluk, a kako je rečeno, među pet novih slučajeva su dva svećenika, odnosno dva fratra i dvije časne sestre iz samostana u Međugorju.

Tu je informaciju potvrdio fra Tomislav Pervan, koji obnaša dužnost ispovjednika i duhovnika časnih sestara franjevki u Međugorju u otvorenom pismu javnosti.

Fra Pervan piše:

Dragi moji, jedna neugodna vijest.

Naime, uvukao se koronavirus u ovaj samostan u kome živim već sedam godina. Tu sam duhovnik časnih sestara, a svakodnevno – na dnevnoj osnovici – bio sam u župi kao propovjednik, ispovjednik, uglavnom. Ispovjednik već više od 20 godina. Pa hvala Gospodinu. Jučer smo testirani ovdje, dvojica fratar – ja i još jedan, te tri časne sestre. Svi smo pozitivni.

(StarMo)