Naslovnica Politika Čoviću prihvatljivi oni koje predloži SNSD ili “kolege iz SDA”

Čoviću prihvatljivi oni koje predloži SNSD ili “kolege iz SDA”

425
Dragan Čović

Sarajevo — “Za mene je prihvatljiv svaki stav SNSD-a, ako prođe kroz procedure naše komisije, koje su, po zakonu, zadužene bez obzira o kome se radi. Sve što predlože naše kolege iz SNSD-a, a i kolege iz SDA, a uklopi se u zakonske okvire, o tome ne treba otvarati raspravu” – kazao je Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda PSBiH.

Čović je potvrdio da će se u nastavku sjednice Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH raspravljati i o imenovanju Mlađena Božovića, kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, a koji nije dobio preporuku Komisije za potvrdu imenovanja Vijeća ministara da bude potvrđeno njegovo imenovanje na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma.

U pauzi sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, Čović je kazao “su utvrđeni prijedlozi imena za sve zajedničke stalne i nestalne komisije i delegacije PSBiH”.

“Ta imena trebao bi potvrditi danas Dom naroda, a sutra i Predstavnički dom PSBiH, tako da ćemo okončati formiranje parlamentarnih tijela i izvršiti sva imenovanja u Parlamentu – kazao je Čović.

(StarMo)