Naslovnica Izdvojeno Čovićev dramatičan apel dijelu HDZ-a

Čovićev dramatičan apel dijelu HDZ-a

390
Dragan Čović

Mostar — Vrh HDZ-a BiH pozvao je zastupnike te stranke u Skupštini Hercegbosanske županije da “prestanu s aktivnostima koje nisu usuglašene sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegbosanske županije”.

“Traži se od Kluba HDZ-a BiH u Skupštini HBŽ-a da odmah ponište sve odluke koje su inicirane i donesene od strane Kluba HDZ-a BiH na izvanrednoj sjednici Skupštine HBŽ-a, kao i da se zaustave sve druge političke aktivnosti koje nisu usuglašene i utvrđene u okviru ŽO HDZ-a BiH Hercegbosanske županije”, navodi se u priopćenju za javnost kojeg potpisuje predsjednik stranke Dragan Čović.

U priopćenju se navodi kako svi članovi Kluba HDZ-a BiH u Skupštini HDZ-a BiH “moraju djelovati jedinstveno bez obzira iz koje općinske organizacije dolazili te da se sve odluke koje se tiču uspostave vlasti u toj županiji moraju donijeti u Županijskom odboru stranke i uz suglasnost Predsjedništva HDZ-a BiH”.

U slučaju nepoštivanja navedenih zaključaka pojedinci i stranačke organizacije bit će sankcionirani, dodaje se u priopćenju.

Do sukoba unutar HDZ-a BiH u Hercegbosanskoj županiji došlo je prilikom izbora mandatara za sastav nove županijske vlade.

 

(StarMo)