Naslovnica Politika Čović u Zagrebu tražio izmjenu Izbornog zakona BiH

Čović u Zagrebu tražio izmjenu Izbornog zakona BiH

452
Dragan Čović

Zagreb — Sudjelujući na konferenciji “Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu”, predsjednik HDZ BiH i HNS BiH, Dragan Čović, još jednom je zatražio “korekciju nepravednog Izbornog zakona u BiH.

“Ovakav kakav je (Izborni zakon op.aut.) diskriminira manjine u izbornom procesu i cijelom jednom narodu – Hrvatskom uskraćuje pravo na demokratski izbor svojih legitimnih predstavnika” – smatra Čović.

“Moramo osigurati pravnu sigurnost u svrhu funkcionalnog održanja ustavnopravnog poretka, razvoja konstitucionalizma i unapređenje principa federalizma i njegovih raspoloživih mehanizama kroz reafirmaciju načela „paktizma“, odnosno biblijske ideje „kovenanta“ iz koje izravno proizlazi koncepcija društvenog ugovora i sporazumnog uređenja društvenih odnosa na trajnoj osnovi u cilju očuvanja unutarnje sigurnosti i temeljenih vrednota demokratskog poretka, sloboda i prava čovjeka. To je pretpostavka afirmacije naših zajedničkih integrativnih vrijednosti”, poručio je u Zagrebu Dragan Čović.

On je naglasio kako je “cilj djelovanja HDZ BiH osiguranje hrvatske opstojnosti u BiH i očuvanje integriteta hrvatske nacije i hrvatskoga narodnog bića u zajedničkoj državi triju suverenih, ravnopravnih i konstitutivnih naroda na cijelom njezinu teritoriju” – javili su iz HDZ BiH.

(StarMo)