Naslovnica Politika Čović u Širokom: Podrška Kolindi Grabar Kitarović

Čović u Širokom: Podrška Kolindi Grabar Kitarović

416

Široki Brijeg — Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović prisustvovao je proširenoj sjednici Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Zapadnohercegovačkog kantona.

Na sastanku su, pored članova Kantonalnog odbora prisustvovali članovi Vlade i Skupštine ZHK, predsjednici općinskih i gradskog vijeća, načelnici i gradonačelnik iz ZHK, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Ivan Leko, predsjednik Kantonalnog odbora i zastupnik u Skupštini, predstavio je aktivnosti na području ZHK, uz aktuelnu političku situaciju, naglasio je kako je razvoj tog kantona izuzetno važan i za funkcioniranje svake lokalne sredine.

Na sastanku se razgovaralo i o izazovima u nadolazećoj izbornoj godini. Ističući važnost nadolazećih lokalnih izbora 2020. godine, zaključeno je kako se svi započeti projektati moraju završiti u zadanom vremenskom okviru, a potrebne buduće projekte planirati i predstaviti na dobrobit svih stanovnika ZHK.

Predsjednik Čović kazao je kako će stranka, kao i do sada, nastaviti pratiti sve projekte na ovome području, bilo da se radi o infrastrukturnim, privrednim ili kulturnim projektima. “Stojimo do kraja na poziciji da pratimo sve vaše ideje i projekte, posebno kada su u pitanju veći nivoi vlasti, entitetski ali i nivo BiH, za naredne četiri godine”, istakao je dr. Čović.

U svom obraćanju, predsjednik Čović je govorio i o trenutnoj političkoj situaciji te je izrazio nadu kako bi se novo Vijeće ministara trebalo formirati do kraja godine.

Naglašavajući važnost lokalnih izbora 2020 godine, dr. Čović je kazao kako su teme koje su danas otvorene i raspravljene, dobra osnova za plan rada do narednih lokalnih izbora. HDZ BiH sa partnerima iz Hrvatskog narodnog sabora mora uvjerljivo dobiti povjerenje na Lokalnim izborima i zadržati postojeće pozicije u ZHK, naglašeno je.

Govoreći o predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj, upućen je poziv za podršku i izlaznost u što većem broju kroz sve stranačke strukture za kandidatkinju HDZ-a RH gđu. Kolindu Grabar Kitarović, navodi se u saopštenju.

(StarMo)