Naslovnica Politika Čović telefonski s Dodikom

Čović telefonski s Dodikom

249
foto: arhiva

Mostar — Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Zvaničnici su razmijenili stavove o stanju u zdravstvenom sistemu i privredi, osvrćući se na poduzete mjere u borbi protiv koronavirusa.

Predstojeći period, zaključili su, zahtijeva aktivno političko djelovanje i saradnju, koji su ključni za stavljanje pandemije pod kontrolu te zaštitu zdravlja građana i ekonomije.

Sporazumni o neophodnosti pružanja potrebne pomoći i materijala zdravstvu i poduzećima te zaštiti radnika širom zemlje, pozdravili su inicijative o podsticanju domaće privrede, kao i inicijative upućene predstavnicima Evropske unije o izuzimanju Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana iz odluke zabrane izvoza medicinske opreme iz EU. 

Tom prilikom, zvaničnici su zaključili da su solidarnost i saradnja uz političku stabilnost i korektnost neophodni u periodu kada svi niovi vlasti širom države moraju spremno odgovoriti na izazove pred kojima se nalaze stanovništvo i Bosna i Hercegovina.

(StarMo)