Naslovnica Politika Čović se zahvalio Milanoviću…

Čović se zahvalio Milanoviću…

121
Dragan Čović

Zagreb — Svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika obilježila je u petak navečer 70. godišnjicu rada, te je tom prilikom predsjednik Republike Zoran Milanović pozvao na zajedništvo oko statusa Hrvata u BiH.

Predsjednik Hrvatske je u prigodnom obraćanju pozvao na zajedništvo oko ključnih stvari, istakavši da je to u određenoj mjeri danas status Hrvata u BiH.

“Njihova domovina je BiH onako kako je zacrtana prije 26 godina jednim međunarodnim ugovorom kojega je Hrvatska potpisnica i kojega će se u dobroj vjeri pridržavati”, rekao je Milanović.

Naglasio je i velike šanse da se Hrvatsku danas pozicionira među najnaprednije države Evrope, “tamo gdje nikada nije bila, ali gdje joj je mjesto”.

Dragan Čović zahvalio je Milanoviću što “ovih dana vrlo glasno govori o ulozi hrvatskog naroda u BiH”, prenosi televizija N1.

“Mi smo ponosni da imamo Hrvatsku kao svoju domovinu, ali isto tako nećemo se odreći BiH kao naše domovine. Nas je 15 posto u BiH, ali smo kao najmalobrojniji i najvrjedniji. Mi smo predvodnici svih pozitivnih integracijskih procesa u BiH”, poručio je Čović.

Zahvalio je zvaničnicima u RH na ohrabrenju da Hrvati u BiH očuvaju svoju ravnopravnost kao konstitutivni narod i osiguraju legitimno predstavljanje na svim nivoima vlasti.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)