Naslovnica Politika Čović se vratio kući iz Zagreba – Evo šta je tamo dogovarao…

Čović se vratio kući iz Zagreba – Evo šta je tamo dogovarao…

717
Dragan Čović

Zagreb/Sarajevo — Dogovorili smo s vlastima Republike Hrvatske centraliziran vid komunikacije oko osiguranja stalnih koridora, ali i sve drugo kada je pitanju razmjena roba, dotok pomoći i potrebe gospodarstva, kako niti jednog trenutka ne bismo bili odsječeni, izjavio je za Fenu predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

On je u ponedjeljak u Zagrebu imao susrete s predsjednicima Vlade i Sabora Republike Hrvatske, Andrejom Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem, kojima je izrazio solidarnost zbog nedavnog potresa u Zagrebu, ali prvenstveno razgovarao o suradnji u razdoblju pandemije koronavirusa.

Ta suradnja je strateška stvar koju je trebalo dogovoriti kako nam se ne bi dogodilo da s pooštravanjem mjera zaštite u narednih desetak dana u smislu kretanja, imamo bilo kakve probleme. Mislim da smo uspostaviti odličnu komunikaciju koja će funkcionirati 24 sata dnevno, – kazao je Čović u telefonskom intervjuu za Fenu iz svog doma u Mostaru, gdje je otišao odmah nakon povratka iz Zagreba, a kako bi i sam “radeći od kuće, pokazao društvenu odgovornost i poštivanje preporuka zdravstvenih institucija”.

Govoreći o razgovorima koje je imao s dužnosnicima RH, Čović kaže da je “sretan što je premijer Plenković prihvatio da BiH bude uključena u svih desetak fondova koji se uspostavljaju na razini EU, a gdje će biti i sve druge zemlje naše regije”.

(StarMo)