Naslovnica Politika Čović sa čelnicima Sindikata BiH

Čović sa čelnicima Sindikata BiH

674

Mostar — Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u srijedu je u Domu HDZ-a BiH održao sastanak s predsjednikom i potpredsjednikom Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedinom Šatorovićem, Sašom Živkovićem i Fikretom Alićem, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Kako je saopšteno, okupljeni zvaničnici razmijenili su informacije o trenutnom stanju koronavirusa u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na negativne posljedice po privredu, kao i rastuću zabrinutost o radnim mjestima i pravima radnika širom države.

Predstavnici sindikata su, kroz detaljnu analizu situacije, obavijestili dr. Čovića o vodećim izazovima, ističući bojazan od narušavanja prava radnika i masovnih otpuštanja koji predstavljaju stvarno ugrožavanje socio-ekonomske situacije Bosne i Hercegovine.

Dr. Čović je, tom prilikom, zajedno sa sagovornicima istakao potrebu stvaranja konstruktivnih rješenja sa svim relevantnim učesnicima, naglašujući da sada nije vrijeme za ishitrena rješenja te da se, zajedno sa stručnim osobama, moraju kreirati rješenja koja će spremno i adekvatno odgovoriti na rastuće izazove u višestrukim sektorima, kako bi se hitno i prioritetno zaštitila radna mjesta, prava radnika i socio-ekonomska stabilnost, navodi se u saopštenju iz HDZ-a BiH.

(StarMo)