Naslovnica Politika Čović sa ambasadorom RH: “Usuglašeno političko djelovanje i koordinacija”

Čović sa ambasadorom RH: “Usuglašeno političko djelovanje i koordinacija”

387
foto: HDZ BiH

Mostar — Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovini (PSBiH) Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem.

Teme razgovora bile su “aktualna zdravstveno – epidemiološka situacija vezana uz pandemiju koronavirusa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj”.

Istaknuto je kako u svim mjerama zaštite stanovnika u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj “mora postojati usuglašeno političko djelovanje i koordinacija, imajući u vidu kako su ovo dvije susjedne zemlje s najdužom međudržavnom granicom”.

Osim zaštite zdravlja svih stanovnika, naglašena je potreba žurnog djelovanja i prema gospodarstvu, zaštiti radnih mjesta, raznim poticajima i olakšicama u domaćoj proizvodnji i poljoprivredi.

Čović i Sabolić su naglasili kako je suradnja i uzajamna pomoć u borbi protiv koronavirusa ključna, kao i uključivanje Bosne i Hercegovine u europske fondove pomoći, posebno zbog važne uloge koju Republika Hrvatska ima kao zemlja predsjedateljica Europske unije, javljeno je iz PSBiH.

(StarMo)