Naslovnica Politika Čović sa ambasadorom Kine

Čović sa ambasadorom Kine

159

Sarajevo — Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se danas u Sarajevu sa ambasadorom Narodne Republike Kine Ji Pingom.

Tokom sastanka razgovarano je o privrednoj saradnji koja se svakodnevno razvija, te bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Kine.

Također, istaknuto je zadovoljstvo razvojem dosadašnjih odnosa, uz uvjerenje kako će se oni i dalje unaprijeđivati s obzirom na brojne neiskorištene mogućnosti između Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine.

Zvaničnici su razmijenili mišljenja i o trenutnoj situaciji s pandemijom koronavirusa te utjecaju na zdravstvo, razmjenu roba i usluga, kao i nastale posljedice u ekonomiji.

Zamjenik predsjedavajućeg Čović se u svoje lično i uime građana Bosne i Hercegovine i ovom prilikom zahvalio ambasadoru Pingu na značajnoj donaciji medicinske opreme, koja je iz Kine stigla u Bosnu i Hercegovinu, tokom borbe sa pandemijom koronavirusa.

Nakon sastanka, Čović je poklonio ambasadoru Pingu monografiju 30. godina Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH, prenosi Fena.

(StarMo)